Op basis van een eigen initiatief van COMPAAN voor de herontwikkeling van een gebied in de kern van Thorn is het gebouw de Brede Maatschappelijke Voorziening “De Wieken” ontwikkeld in samenwerking met Gemeente Maasgouw, de woningcorporatie en de gebruikers van de voorziening.

Naast basisschool de Koningsspil, zijn ook Kindcentrum Thornerkwartier, Bibliocenter, Jeugdwerk Thorn en de Zonnebloem in het gebouw ondergebracht. Van de nieuwe verenigingszaal maken harmonie St. Michaël, de seniorenvereniging, vrouwenkoor Thorensis en toneelgroep Applaus gebruik.

Door het voortdurende overleg met de opdrachtgever en deze gebruikers is een zeer energiezuinig gebouw tot stand gekomen, met een aangenaam binnenklimaat, dat zowel economisch als praktisch aan de verwachtingen van de diverse gebruikers en de eigenaar / beheerder voldoet.

Riny Reumers, projectleider gemeente Maasgouw:

“COMPAAN? Dat is een partner waar je wat aan hebt. Niet alleen wordt informatie uitstekend teruggekoppeld, men hanteert nette tarieven en een no-nonsense aanpak. Zinvol, efficiënt, helder. Dat vinden we belangrijk, weten waar je aan toe bent.”

Opdrachtgever:
Gemeente Maasgouw

Functie:
Onderwijs, Maatschappelijk

Werkzaamheden:
Integrale projectmanager, procesmanagement, directievoering en toezicht tijdens de uitvoeringsfase, energielabel Utiliteitsbouw.

Programma: 
Basisschool (7 groepsruimtes), BSO, Kinderopvang, Peuterspeelzaal, Verenigingen, Harmonie zaal

Status:
Het project is opgeleverd op 21 januari 2015