Het ECI gebouw te Roermond behoort tot de jonge industriële monumenten. ECI staat voor Elektro Chemische Industrie. Het is gelegen aan de rand van het centrum van Roermond, op een perceel waar tevens 200 nieuwe woningen geprogrammeerd zijn. De opgave van de eigenaar was om het monument te behouden en nieuwe functies te geven, zodat het gebouw exploitabel zou zijn en tevens een toevoeging voor de toekomstige woningen en het centrum van Roermond.

In de eerste twee fasen, van in totaal drie fasen, hebben enkele bouwdelen de functies “kantoor” en “bijeenkomst” gekregen. Het exterieur is hersteld in de lijn van het oorspronkelijk gebouw en de nieuwe elementen zijn in hedendaagse stijl gerealiseerd. Het interieur is in industriële stijl geheel vernieuwd en voldoet aan de huidige eisen voor bijeenkomst- en kantoorgebouwen. Het resultaat is een unieke kantorensetting voor Roermond.

Door de beperkte algemene ruimten en de opdeelbaarheid van de te verhuren ruimten is een positieve exploitatie mogelijk. Deze flexibiliteit maakt een zeer brede doelgroep bereikbaar, mede omdat de ruimten ook geschikt zijn voor andere functies met uitzondering van wonen.

De derde fase en laatste fase heeft een invulling gekregen met de “ECI Cultuurfabriek”.

Opdrachtgever:
Roerdelta BV

Functie:
Commercieel en Parkeren

Werkzaamheden:

Projetmanagement en directievoering

Programma:
3.550 m2 BVO en 75 parkeerplaatsen

Status:
Opgeleverd