In de wijk Gestel langs de Karel de Grotelaan in Eindhoven is het bestaande verzorgingscomplex Gagelbosch volledig gesloopt. De nieuwe bebouwing bestaat uit een 6-tal gebouwen (At/m F) en een ondergrondse parkeergarage.

Met de planontwikkeling van gebouw Fleuriade (F) werd in 2009 gestart vanuit de opgave “Kleinschalig wonen met zorghotelfunctie”.

In nauwe samenspraak met gebruikers, cliëntenraad en zorginstelling is het plan binnen 9 maanden van idee tot start bouw uitgewerkt, dit wil zeggen inclusief de benodigde vergunningen.

In Fleuriade wonen cliënten met 24-uurszorg. Op de begane grond zijn drie groepswoningen voor dertig verpleeghuisbewoners gerealiseerd. De kamers liggen aan brede gangen, wat een groot loopcircuit voor de bewoners creëert. Er is een grote, deels overdekte, binnentuin en op de begane grond zijn twee activiteitenruimten en een fysiofitnessruimte. Op etage 1 tot en met 4 bevinden zich nog eens vier groepswoningen voor in totaal veertig verpleeghuisbewoners. Ook deze groepswoningen hebben een loopcircuit en een ruime woonkamer. Iedere woonkamer beschikt over een loggia. De vijfde etage is ingericht met zes kortdurend verblijfappartementen. Alle bewoners kunnen ook gebruik maken van de voorzieningen in gebouw Gagelbosch (gebouw C). De ondergrondse parkeerkelder biedt 306 parkeerplaatsen, verdeeld over twee etages.

Opdrachtgever:
Archipel Zorggroep

Functie:
Wonen, Zorg, Maatschappelijk en Parkeren

Werkzaamheden:
Vanaf de projectdefinitie-fase procesmanagement en integraal projectmanagement, directievoering en toezicht in de uitvoeringsfase

Programma:
70 zorgplaatsen (groepswonen)appartementen, zorghotelkamers , ca. 1.000 m2 en ondergronds parkeren

Status:
Opgeleverd