De voormalige locatie van het Emma College in Brunssum maakt onderdeel uit van het Masterplan Centrum van de gemeente Brunssum. Dit Masterplan, geeft voor deze locatie een herbestemming aan met de functie “Zorg”.

De combinatie waarin COMPAAN deelneemt als de ontwikkelde partij heeft een plan gepresenteerd op basis van de ketenintegratie in de zorg; de zorg achter één voordeur.

Het plan bestaat uit drie gebouwen die met elkaar verbonden zijn door middel van het parkeren. Ieder gebouw heeft zijn eigen functie in de zorg. Het gebouw aan de Vijverlaan heeft de functie: geestelijke gezondheidszorg op basis van zelfstandig wonen, binnen het uitgangspunt “scheiden van wonen en zorg”.

Mensen met een indicatie op het gebied van GGZ mogen in deze zelfstandige appartementen wonen. De woningen worden binnen het sociale segment verhuurd. Hierdoor kunnen bewoners aanspraak maken op de huurtoeslag.

Voor de zorgverlening zijn een tweetal functies aangebracht: een gezamenlijke woonkamer met terras en een kantoorsetting voor de ondersteuning.

Het gebouw is eigendom van een belegger en wordt gehuurd door een zorginstelling, die de woningen weer onderverhuurt aan haar cliënten.

Opdrachtgever:
Gemeente Brunssum

Functie:
Wonen met Zorg, Parkeren

Werkzaamheden:
Tijdens het ontwerptraject: procesmanagement en projectmanagement
Tijdens de uitvoeringsfase: directievoering en toezicht
Energielabel nieuwbouw

Programma:
32 zelfstandige 2-kamerwoningen, gezamenlijke woonkamer 45 m2, ondersteunende ruimten 45 m2 en parkeren

Status:
Opgeleverd